Houten vloeren Utrecht

massieve vloeren utrechtmassieve houten vloeren utrecht

Lak of Olie Vloeren Utrecht ?

Afwerking Houten Vloeren Utrecht

Onderhoud Houten  Vloer Utrecht

Onderhoud houten Vloeren Utrecht

Houten vloeren Utrecht - Afwerking en Onderhoud houten vloeren Utrecht

Afwerking houten vloeren Utrecht

Houten vloeren kunnen worden afgewerkt met olie of met lak

Houten vloeren Utrecht in de lak

Lak is de sterkste vorm van afwerking van een houten vloer. Dit is het grote voordeel van een gelakte houten vloer. Andere grote voordelen van lak zijn dat er lakken zijn die ultramat en natuurlijk zijn en lakken zijn die juist zijdeglans of vol glans uitstraling aan de houten vloer geven.

Tegenwoordig kunnen er ook kleuren worden aangebracht onder een gelakte houten vloer. De planken worden eerst met een zogenaamde colorwash en bijbehorend kleurpigment behandels en daarna wordt de houten vloer gelakt. U heeft dan het voordeel van uitgebreide kleurmogelijkheden en de meest slijtvaste afwerking die voor houten vloeren beschikbaar is.

Houten vloeren Utrecht in de olie

Het grote voordeel van een houten vloer in de olie is dat u de houten vloer plaatselijk kunt bijwerken. M.a.w. wanneer u een vaste looproute heeft en de olie op de houten vloer vertoont op deze looproute slijtage kunt u m.b.v. een doekje en wat (gekleurde) olie de slijtage bijwerken. Bij een gelakte houten vloer gaat dit niet en zult u de houten vloer in haar geheel weer moeten schuren en lakken.

Aan de olie die u op de houten vloer gaat aanbrengen kunt u heel eenvoudig kleurpigmenten toevoegen. Zo kunt u zelf bepalen hoe de houten vloer er komt uit te zien.

Wel moet u er rekening mee houden dat de geoliede houten vloer geen glanzende oppervlakte zal hebben. Een houten vloer in de olie oogt eerder mat en natuurlijk.

Voor het leggen of na het leggen afwerken van de houten vloeren

Uw houten vloer kan zowel na het leggen van de houten vloer in Utrecht worden gelakt of geolied als voor het leggen in onze werkplaats in Tiel.

 Het voordeel van het laten afwerken van de houten vloer in de werkplaats in Tiel is dat u niet te maken krijgt met de droogtijd van de olie of van de lak. U kunt de houten vloer vrijwel direct na het leggen belopen.

Het voordeel van het afwerken na het leggen in uw woning in Utrecht is dat eventuele kleine beschadigingen die tijdens het leggen van de houten vloer zijn ontstaan bij het afwerken van de houten vloer een stuk gemakkelijker kunnen worden weggewerkt.

 

Onderhoud houten vloeren Utrecht

Wekelijks onderhoud houten vloeren

U kunt de houten vloer naast stofzuigen ook dweilen met water. Aan het dweilwater voegt u een onderhoudsmiddel toe passend bij de door u gekozen afwerking. Van belang is dat u de houten vloer niet te nat, maar ook niet te droog dweilt.

Het dweilwater zal verdampen en het onderhoudsmiddel blijft op de houten vloer achter.

Onderhoud van de houten vloer na een langere periode

Geoliede houten vloeren kunnen plaatselijk worden bijgewerkt indien er slijtage zichtbaar wordt.

Gelakte houten vloeren kunnen nog extra worden gedweild met een middel dat krasjes in de lak ligt opvult. U bent hierbij echter veel beperkter dan bij een olie houten vloer.

Een houten vloer in de olie kunt u na verloop van tijd weer opfrissen door de houten vloer in een snel drogende onderhoudsolie te zetten. De houten vloer zal er dan weer als nieuw uitzien.

U moet dit echter niet doen met de dikkere olie die er bij de eerste behandeling is aangebracht. De houten vloer is immers reeds voldoende verzadigd en kan mogelijk de nieuwe niet meer opnemen. De olie dringt in deze gevallen niet in de houten vloer in en de nieuwe olie blijft als een plaklaag achter op de houten vloer. Deze plaklaag zal ervoor zorgen dat er veel eerder nieuw vuil aan de houten vloer blijft kleven.

Om dit te vermijden is er bij olievloeren een oude olielagen verwijderende cliener te koop. 

Speciale bewerkingen houten vloeren Utrecht

Roken van houten vloeren Utrecht

Borstelen van houten vloeren Utrecht

Verouderen van houten vloeren Utrecht

Whitewash houten vloeren Utrecht

Houten vloeren logen